Regiunea Huanglong, China

Cascade

Huanglong este o regiune din China care mai este numită şi «Văgăuna Dragonului Galben» sau «Râul cu cinci culori», se află în districtul Songpan, în extremitatea de nord a Sichuan-ului în districtul Songpan. Regiunea se numeşte văgăuna dragonului datorită imensei formaţiuni de travertin care arată ca şi un dragon auriu/galben înconjurat de păduri, de faleze, dar şi de gheţari.

Huanglong
Sursa foto: reddit.com

Această zonă se află în apropiere de intersecţia a patru regiuni florale – Asia Orientală, Himalaya, zonele subtropicale şi emisfera de Nord.

Aici se află şi o misterioasă şi surprinzătoare vale unde vei putea admira vârfuri montane înzăpezite mereu, ecosisteme forestiere foarte bogate, formaţiuni carstice foarte spectaculoase, dar şi cascade şi surse de apă termală unde te vei putea relaxa. Valea are peste 3400 de bazine în culori care se schimbă, părând de sus un mozaic vast unic.

Locul este cunoscut şi pentru minunatele sale piscine naturale care au cele mai ieşite din comun culori, formate de către calcit. Văgăuna Dragonului Galben se compune din mai multe nivele. Fiecare nivel are o nuanţe diferite de galben, de verde, de maro şi albastru. Munţii din regiune au dat naştere unor cascade numeroase dar şi a unor izvoare.

Cascade
Sursa foto: easytourchina.com

Regiunea de aici este amenajata pentru a fi descoperită de turişti, propunând diferite pasarele pentru turişti, dar şi chioşcuri şi locuri din lemn frumos decorate. Cea mai bună perioadă pentru vizite este toamna când amestecul de culori este unul magnific şi tonalităţile unice.

Huanglong este un paradis pe pământ, o regiune denumită «o regiune de interes panoramic şi istoric». Iată şi care sunt motivele:

  • – Un peisaj complet între munţi, lacuri şi păduri. Huanglong este o regiune aflată la intersecţia a celor mai frumoase ansambluri naturale. Lacurile de travertin se întâlnesc aici cu cascadele minunate care ţâşnesc din munţii din apropierea unor păduri virgine. Huanglong are patru minuni – râuri cu ape colorate, munţi înzăpeziţi, lanţuri de munţi şi păduri.
  • – O faună ieşită din comun. Huanglong este locul unde se găsesc numeroase specii de animale pe cale de dispariţie precum ursul pândă gigantic sau maimuţa aurie. Peisajele de aici unde trăiesc îţi vor tăia respiraţia.
  • – Un climat perfect. Huanglong este un port climatic de la vârfurile înzăpezite şi până la piscinele din calcar cu apă caldă. Fiecare îşi va găsi deci aici micul său colţ de paradis, fie că îşi doreşte un climat cald, rece, umed sau uscat.
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.