O calatorie in Patagonia, Argentina

patagonia argentina

Dacă ajungi prin Argentina, trebuie să descoperi neapărat şi Patagonia, o regiune de la capătul lumii care oferă vizitatorilor cele mai frumoase peisaje. Patagonia este destinaţia ideală pentru un sejur relaxant plasat sub semnul întinderilor infinite, a unei naturi magnifice, a unui loc uimitor unde fiecare colţişor evocă aventura şi libertatea.

patagonia argentina
Sursa foto: pgcpsmess.wordpress.com

O călătorie prin Patagonia Australă. Patagonia Australă cuprinde insula Pământului de Foc şi oraşul Ushuaia, zona gheţarilor El Calafate şi El Chalten. Aici poţi vizita şi Parcul Naţional Torres del Paine, Puerto Natales şi Punta Arenas. O regiune care se distinge prin un teren accidentat şi arid.

El Calafate te va ajuta să descoperi şi parcul naţional Las Glaciares şi masivul Perito Moreno. Perito Moreno este unul din cei mai mari gheţari de aici. Ushuiaia este capitala Pământului de Foc. Un capăt de lume aflat între Chile şi Argentina.

O călătorie prin Patagonia de Nord. O parte a Patagoniei caracterizată printr-o sinteză de vegetaţie extremă cu lacuri cristaline şi munţi care îţi vor tăia respiraţia. Aici trebuie să descoperi San Carlos de Bariloche în Anzi şi Peinsula Valdez – un paradis pentru iubitorii de faună pe faţada oceanică.

Cuernos del Paine from Lake Pehoe
Sursa foto: wikipedia.org

San Carlos de Bariloche este un punct de plecare pentru drumul celor şapte lacuri şi pentru fermecătoarele sate San Martin de los Andes şi Villa La Angostura.

Patagonia înseamnă deci situri excepţionale, lacuri şi munţi somptuoşi în Nord, gheţari maiestuoşi în Sud, capătul lumii la Ushuaia şi o faună unică pe coasta Pacificului… adică mai multe călătorii într-una. Patagonia este un teritoriu de 78721 km pătraţi cu mai multe provincii şi mai multe zone. Stepe imense şi deşertice, numeroase păduri şi lacuri, parcuri de-a lungul munţilor, o coastă atlantică sălbatică incredibilă în est şi un arhipelag cu insule în sud.

Patagonia
Sursa foto: pixdaus.com

Un sejur în Patagonia te va face să realizezi cât de frumos şi incredibil poate să fie un pământ imens şi deşertic, cel mai austral din lume. Dacă iubeşti aventura, natura şi descoperirile este locul unde trebuie să ajungi. Vei putea zice că ai ajuns la capătul lumii. Vei spune cu siguranţă că este cel mai frumos loc din lume. Este ultima etapă înainte de a ajunge în Antarctica. Descoperă şi tu peisaje care îţi vor tăia respiraţia, parcurge gheţari şi observă balenele.

Patagonia face parte din acele destinaţii care pot fi calificate drept mitice. Puţine locuri de pe planetă suscită atâta mister. Un teritoriu aflat la capătul lumii care fascinează, te face să visezi şi care atrage şi va atrage mereu.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.