Laguna Verde, o comoara din Bolivia

Laguna Verde, Bolivia

O lagună magnifică aflată într-un decor din capătul lumii. Lacul Laguna Verde este o destinaţie turistică de descoperit aflat la sud faţă de rezervaţia andină, în provincia Lipez la frontiera cu Chile. Este un lac sărat aflat la poalele vulcanului Licancabur, înalt de 5960 de metri. Laguna oferă un peisaj magnific cu cele mai incredibile culori pure datorită compoziţiei sale chimice unice. Dacă ai şansa să ajungi prin Bolivia trebuie să vizitezi şi acest lac, o minune naturală de care îţi vei aminti toată viaţa.

Laguna Verde from Licancabur
Sursa foto: wikipedia.org

O culoare verde care îţi va tăia respiraţia. Culoarea lacului Laguna Verde este după cum o indică şi numele său, verde. Cuprul, carbonatul de plumb, sulful, arsenicul şi calciul de aici îi dau o culoare minunată care pare ireală. La prânz, când soarele este sus pe cer, priveliştea este şi mai impresionantă. Vântul care «mângâie» lacul întreaga zi formează un fel de spumă care se acumulează pe coaste şi care conferă locului un aspect şi mai chimic şi mai incredibil.

Vecina lacului Laguna Verde – Laguna Blanca. Laguna Blanca este legată de Laguna Verde printr-o fâşie îngustă de pământ şi este un alt lac sărat care trebuie să fie vizitat în regiune. Are şi el o culoarea particulară datorită compoziţie sale. Culoare să ne duce cu gândul la opacitatea laptelui. Te poţi plimba în voie pe potecile dintre cele două lagune şi nu vei fi dezamăgit cu siguranţă.

Rezervaţia naturală de fauna andină Eduardo Avaro. Laguna Verde se afla în rezervaţia naturală de fauna andină Eduardo Avaro cel mai bine conservat loc din Bolivia cu ecosisteme şi bijuterii naturale incredibile. Adăposteşte cele mai înalte vârfuri montane cu posibilităţi de excusrii minunate. Zona are o salinitate foarte ridicată deci încurajează formarea de gheizere, de lacuri sărate cu peisaje magnifice datorită compuşilor chimici de aici. Aici vei vedea şi păsări flamingo de tot felul.

Laguna Verde, Bolivia
Sursa foto: wikipedia.org

Lacul Laguna Verde este o lagună luminoasă şi impresionantă. În jur vei admira un peisaj imens fără urme de oameni, doar cu desert, munţi şi vulcani cu vârfuri înzăpezite şi păsări de toate culorile.

Albastrul şi verdele electric al acestui loc care este «mângâiat» mereu de un vânt glacial îţi va tăia respiraţia. Prezenţa vulcanului Licancabur este cea care adăugă şi mai multă grandoare peisajului. Laguna Verde îşi schima tonalităţile în funcţie de vânt. Culorile sale se schimbă, dar compuşii săi niciodată. Foarte interesant. Nu-i aşa?

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.