Indonezia, un mic colt de paradis

Jakarta

Cu cele 17.504 de insule în total, Indonezia nu este altceva decât cea mai mare ţară insulară din lume. Întinderea sa este de altfel atât de vastă încât are trei fusuri orare diferite.

indonezia
Sursa foto: sejurmagic.ro

Arhipelagul se articulează în jurul Ecuatorului şi se află între Asia şi Africa, ceea ce înseamnă că temperaturile pot varia de la o insulă la alta. Majoritatea celor de aici trăiesc pe cele cinci insule principale – Sumatra, Java, Kalimantan, Sulawesi şi Papua. Iată care sunt locurile de descoperit aici.

Sanctuarele din Java. Insula Java este «inima vibrantă» a Indoneziei. Aici trebuie să descoperi complexul templului Borobudur, cel mai mare templu budist din lume care este logic una din cele şapte minuni ale lumii. Borobudur se află în Muntele Merapi, cel mai activ vulcan din Indonezia. Templul a fost construit în secolul 8. Complexul are 9 etaje, din care şase inferioare pătrate în timp ce restul de trei sunt rotunde.Insula JavaLângă se află şi complexul hindus Prambanan, cel mai mare din ţară, care este înscris şi în Patrimoniul Unesco. Cele trei temple principale ale sale sunt dedicate zeilor Shiva, Brahma şi Vishnoe.

Grădina botanică Bogor este o grădină unde cresc peste 15.000 de plante diferite şi locul cel mai vechi şi mai important din Indonezia.

Natura la Java. La Bantam, în partea de vest a Insulei Java, se află şi Parcul Naţional Oedjoeng Koelon, unde te poţi întâlni cu rinoceri cu un singur corn şi vei putea admira un lac lung de 10 km înconjurat de o pădure care traversează o cascadă înaltă de 12 metri. În partea de est a insulei se află şi Parcul Naţional Bormo Tengger Semeru, cu cele patru lacuri ale sale şi peste 50 de râuri.

Jakarta
Sursa foto: data-waze.com

Capitala ţării, Jakarta. Un oraş care merită să fie vizitat datorită patrimoniului său istoric. Centru vechi al oraşului este în stil colonial iar portul merită şi el să fie vizitat. Muzeul naţional este celebru datorită statuii cu elefant care se află la intrare.

Bali cea încântătoare. Este cea mai celebră destinaţie de aici. Are plaje sublime, o ambianţă relaxată şi o mulţime de temple de descoperit. Aici se află şi celebrul muzeu Puri Lukisan cu numeroase piese de artă modernă şi tradiţionale, dar şi mai multe sanctuare care se află în jurul centrului său cultural Ubud.

Natura la Sumatra. Cel mai mare parc din Indonezia se află la Sumatra. Este vorba despre Gunung Leuser Naţional Park. Capitala de aici este la Medan, un oraş dinamic cu o mulţime de atracţii. Aici se află cea mai mare moschee şi numeroase clădiri în stil colonial cu o influenţă olandeză vizibilă.

La Kalimantan natura este încă intactă. Parcurile de aici propun o faună şi o floră variată şi un peisaj foarte diversificat.

Mai trebuie să descoperi şi Sulawesi cu lanţuri montane, vulcani şi păduri tropicale. Un adevărat colţ de paradis.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.